top of page
Zoeken

Cosmeticanalysis consumentenportaal als hulp bij het evalueren van de kwaliteit van je producten

Bijgewerkt op: 14 apr.




Zie jij nog de bomen door het bos? Er is heel wat interessante informatie te vinden over natuurlijke cosmetica op internet, maar evengoed veel ‘fake’ news. Hoe weten we wat klopt en wat foute informatie is? Mijn advies is om meerdere bronnen van informatie op te zoeken. Je zal merken dat sommige informatie tegenstrijdig is. Er zijn tegenwoordig ook verschillende apps die je helpen om de kwaliteit van een product te beoordelen. Sommige apps zijn echter teveel marketing tools en te weinig wetenschappelijk correct.


Enfleur raadpleegt regelmatig cosmeticanalysis.com, een consumentenportaal dat cosmetica en cosmetische ingrediënten evalueert op een manier die iedereen kan begrijpen. Met deze software kan je alle producten op de markt analyseren omdat de beoordeling gebaseerd is op wetenschappelijke kennis over individuele ingrediënten. Deze kennis laat toe te beoordelen of je cosmetica huidziekten zoals allergieën of huidkanker kunnen veroorzaken en de gezondheid van uw huid in gevaar kunnen brengen. Cosmeticanalysis.com is wetenschappelijk onderbouwd, fabrikant neutraal en gegarandeerd reclamevrij. Die onafhankelijkheid is heel aantrekkelijk omdat je als consument graag eerlijke en transparante informatie krijgt over de producten die je dagelijks smeert op je huid.


Cosmeticanalysis.com is betalend. Enfleur heeft echter de mogelijkheid om via een link en een interactieve CA code onze klanten toegang te geven tot de beoordeling van de Enfleur producten op dit portaal. Deze zijn nu vinden op de webshop.

42 weergaven0 opmerkingen
bottom of page