top of page
Zoeken

Welk serum kiezen voor welk huidprobleem?

Bijgewerkt op: 22 okt. 2023
Enfleur serums zijn cosmeceuticals: Onze serums bevatten actieve stoffen die de gezondheid van de huid versterken, schade herstellen en de huidconditie verbeteren. Deze wetenschappelijk onderbouwde actieve stoffen kunnen specifieke huidproblemen effectiever aanpakken dan de meeste gangbare cosmeticaproducten.


Als we de voordelen van de verschillende serums opsommen (zie overzichtstabel welk serum voor welk probleem), dan zien we dat sommige huidproblemen door meerdere serums te behandelen zijn. Zo helpen niacinamide serum, hyretin serum, retinol serum en antioxidant booster allen tegen acne.

Het is dus niet altijd mogelijk om één specifiek serum aan te bevelen als dé ultieme oplossing voor een huidprobleem. Voor wat op het eerste zicht lijkt op hetzelfde huidprobleem bij verschillende personen, kan één specifiek serum zeer goed werken voor één persoon, terwijl een ander serum voor een ander persoon de betere oplossing is.


Hoe zit dat dan? Welke behandeling te kiezen?


Dit is beter te begrijpen als we wetenschappelijke informatie opzoeken om de werkingsmechanismen van de verschillende cosmeceuticals te begrijpen en met elkaar te vergelijken.


Bijvoorbeeld als we zoeken naar de actieve stoffen die helpen tegen acne:

In ‘Skincare Science, editie mei 2022’ kan men lezen: Niacinamide werkt ontstekingsremmend: In vitro-onderzoeken tonen aan dat niacinamide de secretie van cytokinen vermindert, waaronder interleukine-8, dat door keratinocyten wordt geproduceerd als reactie op pathogenen zoals Cutibacterium acnes. Deze bacterie C. acnes veroorzaakt acne…

In Journal of Cutaneous Medicine and Surgery, volume 26 van het jaar 2022 lezen we: Retinoïden normaliseren de abnormale afschilfering bij acne door de vernieuwing van het folliculaire epitheel te verhogen en het afstoten van corneocyten te versnellen, wat de vorming van volwassen comedonen verhindert en de vorming van microcomedonen onderdrukt.

In Ulprospector lezen we dat vitamine C oxidatie van squalene in sebum afremt.

Conclusie: hetzelfde huidprobleem wordt aangepakt, maar de manier waarop dat gebeurt verschilt volgens de actieve stof: Ofwel wordt de acne veroorzakende bacterie geremd (niacinamide), of de vernieuwing van de huid en afstoten van dode huidcellen wordt versneld waardoor er minder kans is op verstoppen van poriën (retinol en hyretin), of de oxidatie (bruin worden) van talg wordt geremd (vitamine c, ascorbyl tertaisopalmitate).

Aangezien we allemaal verschillende mensen zijn met verschillende huidtypes, blijkt dat het dus eigenlijk een kwestie van uittesten welk serum best voor je werkt.


Tip: Soms kan een combinatie van serums fantastische resultaten opleveren (bijvoorbeeld niacinamide serum ’s ochtends and antioxidant booster ’s avonds.)

Wil je graag serums testen, dan zijn Enfleur serum samples misschien een goed startpunt…Enkel te verkrijgen bij je beauty specialist…


79 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page