top of page
Zoeken

Waarom Enfleur producten gemarkeerd zijn met een vervaldatum en niet met een 'open potje' symbool..Onze Enfleur huidverzorgingsproducten bevatten heel wat plantaardige oliën van biokwaliteit, en extracten die ook uit plantaardig materiaal gewonnen zijn. Het hoeft niet te verwonderen dat de houdbaarheid van deze producten beperkt is. Om die reden hebben we beslist om een vervaldatum op onze producten te vermelden en niet meer te werken met het symbool van een open potje met aanduiding van ‘hoe lang te gebruiken na opening van het potje’. Enfleur verdedigt de visie dat ‘verse natuurlijke cosmetica’ beter zijn voor de huid.


Veel ontwikkelaars van ‘traditionele’ cosmetica hebben kritiek dat er heel wat nadelen verbonden zijn aan natuurlijke huidverzorging. Oliën kunnen ranzig worden, en plantenextracten zijn minder lang werkzaam….. De beperktere houdbaarheid en sneller verval van actieve natuurlijke stoffen is inderdaad de reden waarom natuurlijke producten moeilijker te ontwikkelen zijn en zich moeilijker lenen voor grootschalige verkoop. De vraag is of onze huid zo blij is met producten die meerdere jaren op een winkelschap kunnen staan. Bovendien blijft er ook het probleem dat synthetische grondstoffen gecontamineerd kunnen zijn met bijproducten van de chemische syntheseprocessen en dat we daar als klant niet altijd van op de hoogte (kunnen) zijn. Uiteraard wordt door verkopers van synthetische producten verteld dat er geen problemen zijn met de kwaliteit en zuiverheid van hun grondstoffen. Bovendien weten we dat de regulering voor cosmetica steeds strenger wordt. Dit komt zeker te goede van gezonde huidverzorging. Maar het blijft wel opvallend dat veel klanten (nog steeds) grote interesse hebben in natuurlijke cosmetica en dat daar goede redenen voor zijn. Het is niet allemaal ‘fake news’ die klanten overtuigd hebben om voor natuurlijke huidverzorging te kiezen. Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat sommige claims niet altijd betrouwbaar bleken. Zo werd onlangs gemeld dat PFOS ook in lipstick te vinden is. Deze link geeft je wat meer informatie over zorgwekkende contaminanten: https://www.ewg.org/the-toxic-twelve-chemicals-and-contaminants-in-cosmetics


Cosmetica zijn als voeding voor de huid…. We willen ze zuiver, vol vitaminen en gezonde voedingstoffen, en vers…. En zo moeten we het ook bekijken…. Mijn mening, maar daar is iedereen uiteraard vrij in….

Groetjes, Marleen

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page