top of page
Zoeken

Vitaminen: een absolute must voor elke huid!

Bijgewerkt op: 8 mrt. 2020
Van alle ingrediënten in cosmetica zijn wetenschappers het eens dat ze zeer waardevol zijn en doen wat ze beloven: vitaminen! Vitamine A (retinol) is een echte anti-aging kampioen, vitaminen C (ascorbic acid) en E (tocopherol) zijn krachtige anti-oxidanten en provitamine B5 (Panthenol) is een verzachtend vitamine dat bovendien de hydratatie van de huid bevordert. Vitamine B3 (niacinamide) versterkt de huidbarriëre en gaat ontstekingen van de huid tegen. Sommige dermatologen zijn absoluut grote fan en getuigen van vele positieve effecten bij hun patiënten.


Er zijn verschillende redenen waarom vitaminen het zo goed doen voor onze huid: deze moleculen zijn klein en kunnen dus makkelijker in de huid naar de diepere cellagen doordringen. Bovendien zijn vitaminen heel erg krachtig in hun werking. Zelfs als een klein percentage vitamine de dieper gelegen levende huidcellen bereikt , dan nog is de werking ervan verzekerd. Vitaminen vinden we ook volop in onze voeding, dus we kunnen onze vitamine voorraad al grondig aanvullen door volop groenten en fruit te eten. Toch is gebleken dat vitaminen in huidverzorgingsproducten het verschil kunnen maken voor een gezonde stralende huid die zo lang mogelijk zijn jeugdigheid vasthoudt.


Nu is er één belangrijk probleem bij gebruik van vitaminen. Sommige vitaminen zijn niet stabiel en vervallen heel snel. Bepaalde serums bevatten wateroplosbaar vitamine c in een hoge concentratie en bij een heel lage zuurtegraad. Door de hoge concentratie blijft de werking van het serum langer gegarandeerd en kan het vitamine goed doordingen in de huid, maar tegelijk is het ook irriterend voor de huid. Hetzelfde geldt voor vitamine A (retinoic acid of retinol). Dit vitamine vervalt heel snel, is zeer gevoelig aan licht en lucht en dus kan het zijn dat als je een potje dagcrème koopt met vitamine A in, dat het vitamine eigenlijk al vervallen is nog voor je het product gebruikt. Om die reden zijn er door wetenschappers oplossingen gezocht om vitaminen stabieler te maken. Vitamine A wordt bijvoorbeeld beschermd tegen verval door ze in te pakken in ‘liposomen’. Dat zijn kleine vesikels met een dubbele fosfolipidelaag, (zoals getoond in de foto) waarin vitamine stabiel bewaard blijven tot ze met de huid in aanraking komen, om dan uiteen te vallen en de vitaminen vrij te geven. Van vitamine C zijn er verschillende varianten. Er zijn nu vetoplosbare vitamine C producten op de markt die stabiel blijven en dit door kleine vetzuren te koppelen aan het vitamine. Ascorbyl palmitate en ascorbyl tetrapalmitate zijn voorbeelden daarvan.


In het retinol serum dat we in de maand maart 2020 lanceren zijn 3 vitaminen vertegenwoordigd: Retinol (vitamine A) verpakt in liposomen, vetoplosbaar Vitamine C (ascorbyl tetrapalmitate) en vitamine E (tocopherol). Door deze vitaminen te combineren in 1 serum, versterken ze nog elkaars werking. Wil je weten hoe je dit product perfect gebruikt, ga dan te rade bij een van onze beauty specialisten die met Enfleur producten werken en/of verkopen.

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page