top of page
Zoeken

Retinol: fontein der jeugd....


Soms vraag je je af of er echt wel crèmes en serums zijn die de klok terugdraaien en je rimpels en huidvlekken doen verdwijnen, je huid weer steviger maken, en je jouw jeugdige uitstraling teruggeven. Dat kan, als je op zoek gaat naar producten die (voldoende) vitamine A bevatten.


Er zijn verschillende vormen van vitamine A. Dermatologen zullen bijvoorbeeld crèmes voorschrijven op basis van medicinaal vitamine A zuur. Deze vorm van vitamine A is zeer krachtig, maar er kunnen nogal wat neveneffecten optreden. Typische klachten zijn irritatie, droogheid, roodheid, peeling, opzwellen van de huid. Deze vorm van vitamine A kan ook eczeem veroorzaken of verergeren. Vitamine A zuur crèmes worden vaak voorgeschreven voor mensen die last hebben van acné.


Enfleur Pure & Natural werkt met retinol. Deze vorm van vitamine A is in losse vorm (lees niet ingekapseld) minder krachtig, en is ook minder stabiel: Vrij retinol houdt niet zo van warmte, licht en lucht. Enfleur retinol serum bevat 0,5% retinol, ingekapseld in liposomen die op hun beurt in suspensie voorkomen in een oliemengsel, wat de stabiliteit en de werking verzekert. Bovendien zijn aan het serum krachtige antioxidanten toegevoegd: vitamine E en C, astaxanthin en kleurloze carotenoïden die de werking van retinol extra beschermen. De oliën van dit serum (squalaan, capric/caprilic triglycerides, isoamyl laurate, isoamyl cocoate, jojobaolie, zijn niet oxidatie gevoelig. Bisabolol is een verzachtende stof die we onder andere in kamille bloempjes vinden. Kortom, de combinatie van al deze stoffen levert een werkzaam en veilig retinol serum op.


Nu is het ook belangrijk te begrijpen dat je retinol serum maanden en zelfs jaren dient te gebruiken om spectaculaire anti-aging effecten waar te nemen. Bovendien is het belangrijk dat je het gebruik van retinol best afstemt op je huidtype. Iedere huid is anders en zal op een andere manier reageren. Daarom een woordje uitleg over hoe dit vitamine A werkt en wat het doet met je huid. De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine. Daarbij worden MMP’s (enzymen die collageen en elastine afbreken) geremd. Door de verhoogde celdeling is er echter risico dat de huidbarriëre verdund en verstoord geraakt, waardoor je huid teveel gaat uitdrogen. Bouw daarom het gebruik van retinol langzaam op en gebruik minder als je huid verkeerd reageert (uitdroogt of geprikkeld gaat aanvoelen). Zie ook vorige blog over het gebruik van retinol serum.

Bij een zoektocht op internet waarbij ik de combinatie van deze zoektermen gebruikte: ‘retinol & before & after’ krijg je heel wat fotomateriaal te zien waar je inderdaad ziet hoe vitamine A na volgehouden gebruik spectaculaire resultaten kan opleveren.


Nog deze tips:

· Gebruik retinol serum 's avonds.

· Gebruik de dag erna een zonnecrème met een SPF van minstens 30.

· Bewaar je serum koel en donker om de werkzaamheid zo lang mogelijk maximaal te houden.

· De eerste tekenen van de werking van het retinol serum zijn te verwachten na een 6-tal weken. Hou dus geduldig vol voor een mooi resultaat.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page