top of page
Zoeken

Etherische oliën voor huidverzorging?

Over het gebruik van etherische oliën is het laatste woord nog niet geschreven. Er zijn sterke voorstanders evenzeer als er heftige tegenstanders zijn. Sommige beweren dat deze oliën voor niets deugen, terwijl veel beauty specialisten en wellness verzorgers er nog steeds volop dankbaar gebruik van maken. Etherische oliën kunnen bepaalde huidproblemen verbeteren. Bovendien hebben ze een belangrijke invloed op je geest, meestal in de positieve zin. Dagelijks gebruik van schoonheidsproducten wordt er vaak een pak aantrekkelijker en aangenamer door. Door de lekkere geur, kijk je uit naar je dagelijks verzorgingsmomentje.


Ik ben dus voorstander, maar wel door deze oliën heel matig en zuinig te gebruiken. Daar knelt namelijk het schoentje: veel ‘doe het zelvers’ gaan vaak een beetje te enthousiast aan de slag met etherische oliën. Een correct gebruik is heel erg belangrijk : nooit zuiver op de huid en best verdund in een dragerolie. Hoeveel we moeten verdunnen kunnen we opzoeken op internet.



Ik vind het boek ‘Aromecum’ van Harmen Rijpkema aan dikke aanrader. Hierin vind je een schat aan informatie over de belangrijkste etherische oliën en hoe ze te gebruiken. Je kan het boek ‘Aromecum’ kopen bij Druantia in de winkel of via online bestelling, via deze link https://www.druantia.be/product/aromecum-rijpkema/

104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page