top of page
Zoeken

Enfleur Pure & Natural Niacinamide Serum: een ‘must have’ in je dagelijkse beauty routine…

Waarom niacinamide?


We sommen de 6 belangrijkste redenen op waarom je huid je dankbaar zal zijn voor een dagelijkse behandeling met dit super vitamine :1 Niacinamide beschermt tegen schadelijke vrije radicalen

Vrije radicalen zijn een bijproduct van normale processen in ons lichaam. Door schadelijke stoffen in onze omgeving en door UV kan er een onevenwicht ontstaan in de gehaltes vrije radicalen in onze huid. Die vrije radicalen gaan dan schade veroorzaken, met als gevolg een verminderd gehalte collageen, huidvlekken en in het slechtste geval zelfs een verhoogde kans op huidkanker. Niacinamide verhoogt de antioxidant capaciteit van de huid en biedt zo extra bescherming tegen vrije radicalen.


2 Versterkt en herstelt de huidbarriëre:

De huidbarrière is de bovenste laag van de huid die helpt om waterverlies te voorkomen en fungeert als een barrière voor indringing van schadelijke stoffen en microorganismen. De structurele en functionele integriteit van de huidbarrière wordt gevormd door ceramiden en lipiden. In een overzichtsartikel gepubliceerd in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, werd gesuggereerd dat niacinamide de synthese van deze ceramiden en lipiden verhoogt. Dit is vooral belangrijk naarmate we ouder worden omdat dan vooral het gehalte ceramiden vermindert.


3 Verminderen van rimpels en fijne lijntjes:

Onderzoek heeft gesuggereerd dat niacinamide betrokken is bij de collageensynthese en ook nodig is bij de productie van eiwitten zoals keratine, filaggrine en involucrine, die in de huid worden aangetroffen. Keratine is is een belangrijke component van de huidbarriëre en is betrokken bij de structuur van de cel en bij waterbinding. Filllagrin is betrokken bij de hydratatie van de huid, en involucrine lijkt betrokken te zijn bij de structuur van de diepere huidlagen.4 Verminderen van pigmentvlekken:

Niacinamide is goed gekend als behandeling om pigmentvlekken te verminderen. Niacinamide zou namelijk het vermogen van melanosomen om van het ene celtype naar het andere over te gaan, verminderen. In combinatie met vitamine C zou het vermogen om huidvlekken te verminderen nog indrukwekkender zijn.


5 Kalmeert huidontstekingen:

Niacinamide vermindert ontsteking en roodheid geassocieerd met puistjes en inflammatoire huidaandoeningen zoals acne of rosacea. Tegelijk werkt dit vitamine prima samen als aanvulling op retinol behandelingen. Retinol kan lichte irritatie en uitdroging van de huid veroorzaken. Aangezien niacinamide hydraterend en verzachtend werkt, is het gebruik in tandem met retinol een zeer efficiënte combinatie.
6 Reguleert productie van talg

Een overmatige productie van talg is oorzaak van grote poriën en acne. Daarom merk je misschien dat je poriën beter zichtbaar zijn in je T-zone, waar we vaak vetter zijn. Als je gezicht niet goed wordt gereinigd of geëxfolieerd, kan talg je poriën verstoppen. Het combineert met dode huidcellen en bacteriën en vormt de pijnlijke witte puntjes of ontstoken rode puistjes die we kennen als acne. Verstopte poriën kunnen ook oxideren, waardoor mee-eters ontstaan. Niacinamide reguleert talg productie.


Maar er is meer…


Enfleur Pure & Natural heeft ervoor gekozen om nog andere actieve stoffen aan het Niacinamide serum toe te voegen om de werking van het serum te versterken en de gezondheid van de huid een flinke boost geven:Dit serum bevat een hoog gehalte hyaluronzuur. Hyaluronzuur helpt om water aan collageen te binden en het in de huid op te sluiten, zodat de huid er voller, vochtiger en beter gehydrateerd uitziet. De combinatie met niacinamide werkt super goed! De hydraterende effecten van niacinamiden zijn namelijk te danken aan verhoogde niveaus van ceramiden, vetzuren en cholesterol in de toplaag van de huid (stratum corneum), terwijl hyaluronzuur het water reguleert dat in en uit uw huidcellen komt. Door niacinamide en hyaluronzuur aan elkaar te koppelen, wordt de hydratatie van uw huid vanuit beide hoeken aangepakt!


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de gezondheid van je huid ook bepaald wordt door de soorten microorganismen die daar gedijen. Men spreekt van goede bacteriën en slechte bacteriën die de huid ziek maken en huidproblemen zoals ontstekingen veroorzaken. Inulin is een belangrijke probiotische stof die een gezond huidmicrobioom stimuleert door voeding te bieden aan ‘goede’ bacteriën .

Polysiphonia elongata extract is een nieuw en innovatief ingrediënt uit onze oceanen, meer specifiek uit een rode alg (Polysiphonia of stijf buiswier) gevonden aan de Franse Bretonse kust. Uitstekende huidverjongingseigenschappen werden waargenomen met proefpersonen. Na 2 maanden behandeling werd de huid gladgestreken, rimpels zichtbaar verminderd, de dichtheid van de dermis verhoogd en huidelasticiteit verbeterd. Ten slotte werd een superieure hydratatiesnelheid waargenomen.

Dipotassium glycyrrhizinate is een actieve stof die gewonnen wordt uit zoethout en is vooral bekend om zijn anti-ontstekingswerking. Tegelijk is deze stof sebum regulerend en vermindert het pigmentatie van de huid.

CM-beta-glucaan is ‘de personal trainer’ van de huid. Deze actieve stof beschermt tegen oxidatieve stress veroorzaakt door UV-A stralen, stimuleert de productie van keratinocyten, bevordert de celvernieuwing, stimuleert de vernieuwing van collageen, verbeterd het huideigen herstelmechanisme en stimuleert de activiteit van Langerhanscellen.

Niacinamide serum bevat een hoog gehalte niacinamide (10%) en gebruiken we daarom best maar 1 x per dag, in combinatie met een Age Defense Cream.

102 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page