Zoeken

Enfleur Pure & Natural Niacinamide Serum: een ‘must have’ in je dagelijkse beauty routine…

Waarom niacinamide?


We sommen de 6 belangrijkste redenen op waarom je huid je dankbaar zal zijn voor een dagelijkse behandeling met dit super vitamine :


1 Niacinamide beschermt tegen schadelijke vrije radicalen

Vrije radicalen zijn een bijproduct van normale processen in ons lichaam. Door schadelijke stoffen in onze omgeving en door UV kan er een onevenwicht ontstaan in de gehaltes vrije radicalen in onze huid. Die vrije radicalen gaan dan schade veroorzaken, met als gevolg een verminderd gehalte collageen, huidvlekken en in het slechtste geval zelfs een verhoogde kans op huidkanker. Niacinamide verhoogt de antioxidant capaciteit van de huid en biedt zo extra bescherming tegen vrije radicalen.

2 Versterkt en herstelt de huidbarriëre:

De huidbarrière is de bovenste laag van de huid die helpt om waterverlies te voorkomen en fungeert als een barrière voor indringing van schadelijke stoffen en microorganismen. De structurele en functionele integriteit van de huidbarrière wordt gevormd door ceramiden en lipiden. In een overzichtsartikel gepubliceerd in The Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, werd gesuggereerd dat niacinamide de synthese van deze ceramiden en lipiden verhoogt. Dit is vooral belangrijk naarmate we ouder worden omdat dan vooral het gehalte ceramiden vermindert.

3 Verminderen van rimpels en fijne lijntjes:

Onderzoek heeft gesuggereerd dat niacinamide betrokken is bij de collageensynthese en ook nodig is bij de productie van eiwitten zoals keratine, filaggrine en involucrine, die in de huid worden aangetroffen. Keratine is is een belangrijke component van de huidbarriëre en is betrokken bij de structuur van de cel en bij waterbinding. Filllagrin is betrokken bij de hydratatie van de huid, en involucrine lijkt betrokken te zijn bij de structuur van de diepere huidlagen.


4 Verminderen van pigmentvlekken:

Niacinamide is goed gekend als behandeling om pigmentvlekken te verminderen. Niacinamide zou namelijk het vermogen van melanosomen om van het ene celtype naar het andere over te gaan, verminderen. In combinatie met vitamine C zou het vermogen om huidvlekken te verminderen nog indrukwekkender zijn.

5 Kal