top of page
Zoeken

ECTOIN NATURAL: CELBESCHERMING & HERSTEL ONTWORPEN DOOR DE NATUUREctoin is een natuurlijk aminozuurderivaat en behoort tot de groep van extremolyten. Extremolyten zijn kleine stress-beschermende moleculen, die extremofiele micro-organismen en planten beschermen tegen de dodelijke en extreme omstandigheden van hun leefgebieden zoals zoutmeren, warmwaterbronnen, poolijs, de diepzee of woestijnen.

Ectoin vertoont een krachtige beschermende werking. Het beschermt de huid tegen extrinsieke en intrinsieke schaelijke factoren zoals vervuilingsdeeltjes, zonlicht (inclusief infrarood en zichtbaar licht), temperatuur en chemische belasting. Tegelijkertijd verbetert en herstelt Ectoin de functies van de cellen, die verantwoordelijk zijn voor de gezondheid en schoonheid van de huid. Deze beschermings- en reparatieactiviteit leidt tot een langdurige en zichtbaar behoud en herstel van een jeugdige en gezonde huid.


Hoe werkt het?

Ectoïn is een sterke kosmotrope stof: Het kleine aminozuurderivaat bindt watermoleculen uit zijn omgeving en creëert het zogenaamde “Ectoin Hydro Complex”. Deze complexen omringen opnieuw cellen, enzymen, eiwitten en andere biomoleculen en vormen beschermende, voedende en stabiliserende hydratatieschelpen eromheen.

Het natuurlijke beschermingsmechanisme van Ectoin is eenvoudig maar toch effectief: de "Ectoin Hydro Complexes" beschermen en stabiliseren celmembranen, wat leidt tot minder oxidatieve stress voor de cellen en een verminderde expressie van schadelijke ontstekingsgenen. Ook de vloeibaarheid van de celmembranen wordt verhoogd door de "Ectoin Hydro Complexes" wat resulteert in een hogere activiteit de van cellen en een boost van het zelfverdedigings- en herstelmechanisme van de huid. Verder verhogen "Ectoin Hydro Complexen" het watergehalte van de huid (zie figuur).


De uitstekende stabiliserende en beschermende eigenschappen van Ectoin leiden tot zichtbare en langdurige anti-aging resultaten voor onze huid. Klinische studies hebben een langdurige verbetering van de huidconditie aangetoond zoals verhoging van de elasticiteit, vermindering van het rimpelvolume en ruwheid van de huid. Door de huidbarrière te herstellen en het vochtgehalte van de huid, vermindert ectoin TEWL (transepidermaal waterverlies), verhoogt het hydratatieniveau en behoudt de huid een goed vochtgehalte gedurende 7 dagen zonder opnieuw aanbrengen! Bovendien kalmeert Ectoin natuurlijk de geïrriteerde en beschadigde huid. Vanwege zijn uitstekende ontstekingsremmende eigenschappen wordt het molecuul zelfs gebruikt in producten voor de gezondheidszorg, voor de behandeling van atopische dermatitis (neurodermitis) of allergische huidaandoeningen.


Ectoin is een actieve stof in de Enfleur age defense creams (ter vervanging van fucoidan dat niet meer leverbaar was).72 weergaven0 opmerkingen
bottom of page