top of page
Zoeken

De vele voordelen van Centella asiatica extract voor huidverbetering....Centella asiatica, ook bekend als cica, gotu kola, tijgergras is een geliefd ingrediënt voor natuurlijke huidverzorging. Volgens de legende rolden tijgers, nadat ze gewond waren geraakt, in de planten om zichzelf te genezen, vandaar de naam "tijgergras".


Centella asiatica bevat een aantal belangrijke actieve bestanddelen zoals asiaticoside en madecassoside, die werken als antioxidant voor de huid. Het extract is ook een bron van aminozuren die kunnen helpen om geïrriteerde of beschadigde huid te kalmeren. Dit komt omdat ze kunnen helpen om een vochtarme huid te verbeteren.

Er is heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dit ingrediënt, voorlopige studies suggereren dat het kan helpen om de natuurlijke barrière van de huid te behouden of te ondersteunen. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat Centella asiatica ook kan helpen beschermen tegen enkele van de zichtbare tekenen van schade door de zon. Schade door de zon wordt vaak geassocieerd met veel van de tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie. Van Gotu-kola is tevens gemeld dat het het herstelproces van de aderen en gebroken haarvaatjes bevordert en zelfs betrokken is bij de afbraak van cellulitis door het bindweefsel dat de vetcellen onder de huid bindt, te doen krimpen. Het werkingsmechanisme van dit extract omvat het bevorderen van de proliferatie van fibroblasten en het stimuleren van de synthese van collageen en intracellulair fibronectinegehalte.


Centella extract is een belangrijke actieve stof in het centella masker: dit masker is aanbevolen als intense hydraterende behandeling die ook herstellend werkt. Centella masker kan ook als nachtcrème gebruikt worden voor de zeer droge huid.

211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page