top of page
Zoeken

Ascorbyl tetraisopalmitate: een opmerkelijk stabiel en effectief vitamine C derivaat...

Bijgewerkt op: 22 jul. 2021
In een eerdere blog schreef ik dat vitaminen belangrijke actieve stoffen zijn voor de huid. In deze blog geven we speciale aandacht aan vitamine C:

Vitamine C is namelijk een fantastische multitasker:

  • Het stimuleert de collageenproductie die de elasticiteit verbetert en de huid voller maakt bij langdurig gebruik;

  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels;

  • Is een zeer effectief antioxidant

  • Vermindert hyperpigmentatie en bruine vlekken of vlekken op de huid;

  • Vermindert ontstekingsreacties na schade door vrije radicalen;

  • Verhoogt de zonbeschermingsfactor van onze huid en ondersteunt de werking van zonnefilters;

  • Vermindert rode vlekjes ten gevolge van acne.

Deze opsomming toont aan waarom tal van huidverzorgingsmerken vitamine C toevoegen aan hun producten. Er zijn echter verschillende vormen van vitamine C en niet alle merken zullen hetzelfde derivaat gebruiken. We geven enkele voorbeelden: L-Ascorbinezuur, Ascorbyl Palmitate, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl glucoside, Ascorbyl Tetraisopalmitate


Het best bekende en meest gebruikte vitamine C is ascorbinezuur. Vele studies hebben de effectiviteit aangetoond, echter er zijn een paar belangrijke nadelen : Dit is een water oplosbaar vitamine dat snel vervalt (al na enkele weken). Bovendien werkt het pas goed bij een heel zure pH, en is daarom voor veel mensen irriterend of kan de huid gevoeliger maken op lange termijn.


Door deze problemen is de wetenschap op zoek gegaan naar derivaten die stabieler en minder irriterend zijn. Zonder over te gaan op een ellenlange beschrijving over de verschillende vormen van vitamine C, willen we Ascorbyl tetraisopalmitate in de kijker zetten. Dit vitamine C derivaat is op dit moment namelijk een van de krachtigste vormen op de markt. In de Enfleur producten is dit vitamine een ingredient van retinol serum en van antioxidant booster.


Ascorbyl tetraisopalmitate wordt gemaakt door vitamine C te mengen met isopalmitinezuur. Wat het anders maakt, is dat het sneller in de huid dringt dan elke andere vorm van vitamine C. Je huid heeft namelijk een lipide (olie) beschermende laag die vocht binnenhoudt en ziektekiemen buiten houdt. Water en olie gaan niet samen en daarom heeft alles op waterbasis het moeilijker om in je huid te dringen. Ascorbyltetraisopalmitaat is oplosbaar in olie, waardoor het gemakkelijk doordringt tot in de dermis, zonder irritatie te veroorzaken. Eens ingedrongen, blijft het langer aanwezig in de huid, als een goed werkend en stabiel vitamine (wat de superieure effectiviteit verklaart). Het doet wat andere vormen van vitamine C doen, maar dan veel beter! Doordat de stabiliteit zo goed is, kan je er ook op vertrouwen dat je serum of booster na maanden nog steeds goed werkzaam is.

663 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page