top of page
Zoeken

4 redenen waarom squalaan de beste vriend is van je huidSqualaan is een bestanddeel van ons sebum, een natuurlijk lipide. Squalaan komt in de natuur ook in grote hoeveelheden voor in de lever van haaien en in bepaalde planten (zoals olijven, rijstkiemen, amarant of tarwekiemen).


Dit zijn 4 belangrijke redenen waarom dagelijks gebruik van squalaan in je huidverzorging een heel goed idee is:


Squalaan beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen

Vrije radicalen worden in onze huid voortdurend aangemaakt. Dit is een natuurlijk proces ten gevolge van oxidatieve stress dat bijdraagt tot normale huidveroudering. Wanneer de huid echter teveel wordt blootgesteld aan schadelijke omgevingsfactoren zoals UV van de zon, of toxische stoffen uit milieuvervuiling, dan worden er teveel vrije radicalen aangemaakt en zal er extra schade optreden in huidcellen waardoor de huid sneller veroudert of zelfs ziek kan worden. Squalaan is een belangrijke stof in de strijd tegen deze schadelijke vrije radicalen. Om die reden treffen we kanker niet aan bij haaien deze dieren hebben een grote hoeveelheid squalaan in hun lever en zijn hierdoor beter beschermd).


Squalaan Verzacht de huid

Squalaan is een fijne, stabiele olie, die snel en diep in de huid indringt en op de huid ook een beschermend laagje achterlaat. Op die manier verzacht deze olie de huid en zorgt voor een gezonde huidbarriëre. Dit is vooral van belang voor gevoelige huidjes, of bij huidproblemen zoals eczeem, psoriasis of dermatitis.


Squalaan hydrateert de huid

Squalaan verhindert verlies van vocht door de huid. Deze olie helpt om vocht goed vast te houden en op die manier blijft een goede hydratatie beter gegarandeerd. De huid wordt minder snel droog en schilferig. Door die goede hydraterende werking kan squalaan ook als een echte anti-aging stof aanzien worden: rimpels en fijne lijntjes worden minder zichtbaar.


Squalaan brengt de productie van talg in evenwicht

Wanneer je huid blootgesteld wordt aan al te agressieve ontvettende reinigingsproducten of als de sebum productie ontregeld is door bijvoorbeeld hormonale ontregeling, dan kan het zijn dat de huid ter compensatie teveel sebum gaat aanmaken. Deze overmaat sebum kan leiden tot verstoppingen, puistjes, vette huid… Squalaan werkt regulerend net doordat het een onderdeel is van talg en een signaal geeft aan onze huid waardoor de sebumproductie genormaliseerd wordt.


Squalaan is het hoofdbestanddeel van kalmerend serum, antioxidant booster en retinol serum. De bron van squalaan in de Enfleur serums zijn olijven.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page