top of page

VITAMINE A (RETINOL)

OORSPRONG 

Vegan compliant vitamine

Retinol is vitamine A. Zodra het door de huid is opgenomen, wordt het omgezet in de actieve vorm, retinoïnezuur. Onze huidcellen bevatten receptoren voor retinoïnezuur, waardoor de voordelen zoals een snellere celvernieuwing van de huid, vermindering van hyperpigmentatie en ondersteuning van de collageenproductie kunnen worden bereikt.
 

WAT DOET HET?

Rimpels, vlekken, verlies van stevigheid, glans: retinol werkt op al deze aspecten in. Het bevordert celregeneratie, geeft een gladdere huidtextuur, verstevigde poriën, een vermindering van pigmentvlekken. Het stimuleert de aanmaak van fibroblasten, hyaluronzuur, collageen en elastine. De resultaten kunnen na vier weken gebruik zichtbaar worden: de huid krijgt weer soepelheid en elasticiteit, fijne lijntjes en rimpels zijn duidelijk verminderd.

WERKING

Retinol stimuleert de aanmaak van collageen type I en van GAG (glycosaminoglycans zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur en elastine). Tegelijkertijd remt retinol collagenase et MMP af (enzymes die de structuur van de huid doen verslappen). 

 

WIST JE DIT?

Meer dan 25 jaar na het eerste verschijnen op de cosmetica-markt blijft retinol een van de beste actieve ingrediënten tegen huidveroudering. Ook al is het al lang geen nieuwe actieve stof meer, het wordt nog steeds door veel laboratoria gebruikt in hun formules. Onderzoek heeft aangetoond dat retinol een van de krachtigste actieve ingrediënten tegen huidveroudering is. Met dit vitamine kan je daadwerkelijk de klok terugdraaien! Zorg wel dat je retinol op de correcte manier gebruikt. Lees daarom onze blog over retinol https://www.enfleurcosmetics.com/post/retinol-fontein-der-jeugd

liposomen.png
bottom of page