top of page

VITAMINE C

OORSPRONG  

Ascorbyl tetraisopalmitate, vegan compliant

WAT DOET HET?

Ascorbyl tetraisopalmitate is een onvervalst anti-aging vitamine. Het is een krachtig anti-oxidant. Beschermt de huid tegen schade door de zon en pollutie. Stimuleert collageen aanmaak, verhindert de afbraak van structuureiwitten van de huid. Vermindert de aanmaak van melanin en werkt huidverhelderend.

WERKING

Ascorbyl Tetraisopalmitate is een gestabiliseerde vorm van vitamine C (ascorbinezuur) die in olie oplosbaar is. Het is een derivaat: een verbinding van ascorbinezuur met een palmitinezuur. Na het aanbrengen op de huid wordt de verbinding verbroken, waardoor het ascorbinezuur vrij komt en actief wordt. Vitamine C beschermt de huidcellen tegen oxidatieve stress door vrije radicalen te neutraliseren. Dit vitamine remt ook de werking van tyrosinase, een enzym dat een sleutelfunctie heeft bij het ontstaan van hyperpigmentatie. 

 

WIST JE DIT?

Vitamine C is al lang gekend als wondermiddel voor de huid. In zuivere vorm in verzorgende crèmes is de werking echter vaak quasi nihil omdat dit ingrediënt zo onstabiel is en heel snel zijn activiteit verliest. Daarom de keuze voor ascorbyl tetraisopalmitate. Dit derivaat van vitamine C is zeer stabiel, dringt snel in de huid en is zeer huidvriendelijk.  

Vitamine C.png
bottom of page