top of page
polysiphonia elongata closeup.png

Rood Buiswier Extract

 

De Bretonse kust heeft enkele van de grootste zeewiervelden van Europa en is de thuisbasis van een UNESCO-biosfeerreservaat. Het is in dit gebied dat rood buiswier ontdekt werd op rotsen in het intergetijdengebied en sublitoraal gebied. Het buiswier leeft meestal volledig blootgesteld aan licht en heeft een vermogen ontwikkeld om zichzelf tegen straling te beschermen door middel van mycosporine-achtige aminozuren (MAA's). Deze MAA’s zijn waardevolle componenten van het cytoplasma van Polysiphonia elongata voor de wieren zelf, door voeding en bescherming te bieden.

MAA’s  blijken ook bescherming te bieden voor onze huid. Veel mensen ontwikkelen huidkanker door een overmatige blootstelling aan de zon. Er wordt op dit moment heel veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van zonbeschermende huidverzorgingsproducten. Om die producten efficiënt en eco vriendelijk te maken, gebruikt men combinaties van diverse UV filters met natuurlijke antioxidanten en UV absorbers. MAA’s zijn hiervan een voorbeeld: ze absorberen UV en bieden anti-oxidant bescherming.

MAA’s worden daarom meer en meer toegevoegd als een extra beschermende component van zonneproducten.

 

Het extract van buiswier blijkt nog bijkomende voordelen te bieden: Het stimuleert en beschermt collageen, verhoogt het hydratatieniveau van de huid, versterkt eiwitten van het basaalmembraan, verbetert de elasticiteit van de huid, verdicht en verzacht de huid.

Samengevat kunnen we stellen dat het extract van rood buiswier sterke hydratatie biedt,  de dichtheid en elasticiteit van de huid verbetert en rimpels en kraaienpootjes vermindert.

Extract van Rood buiswier is te vinden in niacinamide serum.

bottom of page