top of page
Zoeken

Panthenol! Een top ingrediënt voor mooi haar, maar ook voor een sterke, gezonde en mooie huid
Wetenschappelijk onderzoek heeft al vele malen aangetoond dat vitaminen de conditie van de huid kunnen verbeteren. Er is al zoveel bewijs voor de goede werking, dat we vitaminen als klassiekers zien bij behandelingen voor huidverbetering. Zo biedt panthenol, ook bekend als provitamine B5, verschillende belangrijke voordelen:


Panthenol heeft uitstekende hydraterende eigenschappen. Het trekt vocht aan en helpt de huid vocht vast te houden, waardoor uitdroging wordt voorkomen. Panthenol staat ook bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het kan een geïrriteerde en ontstoken huid kalmeren, waardoor roodheid en irritatie verminderen. Panthenol kan ook helpen bij het herstellen van beschadigde huidcellen en het bevorderen van de regeneratie van de huid. Het stimuleert de natuurlijke genezingsprocessen van de huid. Panthenol helpt bij het versterken van de huidbarrière, wat essentieel is voor het behoud van een gezonde en goed functionerende huid. Een sterke huidbarrière beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en bacteriën. Tot slot kunnen we de anti-aging effecten vermelden: Door zijn hydraterende en regeneratieve eigenschappen kan panthenol helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, waardoor de huid er jeugdiger en gezonder uitziet.


Panthenol is dus overduidelijk een belangrijk huidgezondheidsvitamine.  Dit vitamine is een belangrijk ingrediënt van niacinamide serum en hyretin serum. In deze serums werken panthenol en hyaluronzuur samen als een dream team om de huid zacht, gehydrateerd en jeugdig te houden. Als je je huid dus een handje wil helpen om gezond en mooi te blijven dan is dagelijks gebruik sterk aanbevolen.

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page