top of page
Zoeken

Mijn absolute top 3 plantaardige oliën

Bijgewerkt op: 19 dec. 2023
Plantaardige oliën zijn onbetwistbaar prachtige verzorgingsproducten die onze huid voeding, hydratatie en bescherming bieden. Hier mijn top 3 favoriete plantaardige oliën die in verschillende Enfleur producten verwerkt zitten:

Jojoba - Camellia – Yangu


Jojoba olie is eigenlijk een foute benaming: dit is eerder een was dan een olie. Dat kan je merken als je jojoba was bewaart in een koele kamer, tijdens de winter. Wanneer de temperatuur zakt onder 15°C, stolt de was. Om de was gietbaar te maken, moet je ze weer opwarmen. Een eerste belangrijk criterium voor een goede verzorgingsolie is ‘houdbaarheid’. Als je googelt om te op te zoeken hoe lang je jojoba kan bewaren krijg je heel uiteenlopende informatie: op sommige sites wordt beweerd dat je deze olie best binnen 2 jaar gebruikt. Op andere sites lees je dan dat deze olie niet bederft en je jojoba was tot wel 20 jaar lang goed kan bewaren. Bederven van olie kennen we ook als ‘ranzig worden’: je kan dit merken als de olie onaangename begint te geuren. Ranzige olie kan erg schadelijk zijn voor je huid. Daarom is een goede stabiliteit zo’n belangrijk criterium. Jojoba is duidelijk een heel stabiele olie (was) die gedurende lange tijd gebruikt kan worden en dus heel betrouwbaar is als grondstof voor verzorgende oliën of crèmes.


Mijn tweede favoriet camellia olie is een aangename licht geurende en goed voedend huidverzorgingsproduct. ‘Geur’ is het tweede belangrijke criterium bij keuze van cosmetica grondstoffen. Veel plantaardige oliën zijn pareltjes voor huidverzorging maar geuren jammer genoeg erg onaangenaam. Niet ideaal voor dagelijkse verzorging… Camellia olie is bovendien goed voedend voor de (droge) huid: deze olie is heel rijk aan omega 9-vetzuren (die de natuurlijke lipiden van de huid aanvullen) en aan vitamine E en polyfenolen die antioxidant eigenschappen bevatten. Camellia olie bevat eveneens vitamine A en D, cholesterol en squaleen. Deze olie wordt snel opgenomen en laat geen vetsporen na op de huid.


Yangu olie is mijn derde favoriet: aangenaam geurend (amandel-achtig), heel stabiel, snel indringend in de huid en tsjokvol anti-oxidanten. Dit is dus een derde criterium voor een goede verzorgingsolie: het gehalte ‘anti-oxidanten’ . Deze bestanddelen van Yangu bieden een goede bescherming tegen schadelijke ultraviolette straling, milieuvervuiling en tegen ontstekingen. Yangu olie is een heel interessante olie voor verzorging van een vette en gemengde huid: Wanneer deze olie rechtstreeks op de huid wordt aangebracht, zal deze de poriën binnendringen en de huid reinigen, wat resulteert in het genezen van puistjes en het in evenwicht houden van het vocht- en olieniveau van uw huid. De olie werkt ook matterend.


Interesse om verkooppartner te worden? Contacteer ons voor een vrijblijvende kennimaking:


30 weergaven0 opmerkingen
bottom of page