top of page
Zoeken

Betere kwaliteit door boosters en antioxidanten



Meer en meer worden we ons bewust dat bescherming tegen schadelijke UV stralen erg belangrijk is om onze huid jong en gezond te houden. Dus gaan we massaal smeren met zonnecrèmes. Goed voor onze gezondheid, maar jammer genoeg betekent dat soms een extra belasting voor het milieu. Op zonnige dagen, op plaatsen waar veel toeristen zijn, en waar men veel en frequent smeert en verkoeling zoekt in water, komen soms erg hoge concentraties zonneproducten vrij  in het water. Daar kunnen ze toxisch zijn, soms met blijvende schadelijke effecten voor aquatisch leven.


Om schade aan het milieu te beperken is het dus een goed idee om producten te gebruiken met ingrediënten die goed biodegradeerbaar zijn en bij voorkeur ook niet bio-beschikbaar zijn. Kort gezegd willen we UV filters die niet lang in het milieu aanwezig blijven en die niet of zo weinig mogelijk opgenomen door planten en dieren.


Er is een nieuwe trend in ontwikkeling van eco-vriendelijke zonneproducten door gebruik te maken van boosters en antioxidanten. Boosters kunnen de werking van UV filters versterken waardoor een hoge UV-bescherming mogelijk is met minder filter.  Silica partikels bijvoorbeeld kunnen licht verstrooien en gaan zo de werking van UV filters versterken.


Antioxidanten helpen om schadelijke effecten van UV stralen te neutraliseren. Hoewel onze huid zelf antioxidanten aanmaakt, is dit niet voldoende bij hoge blootstelling aan de zon. De huid kan extra aanvulling van antioxidanten dan heel goed gebruiken. Door deze extra bescherming verbeteren ze de kwaliteit van onze zonbeschermende producten, zowel tijdens de dag als ’s nachts, als de huid in ‘herstel modus’ is. .

43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page