top of page

HYALURONZUUR

OORSPRONG  

Natuurlijk, uit biotechnologische fermentatie

WAT DOET HET?

Hyaluronzuur voorziet de huid van de perfecte dosis vocht; vervaagt fijne lijntjes en rimpels; maakt de huid soepeler en steviger; versterkt het beschermlaagje van de huid; is ontstekingsremmend, waardoor (acne) wondjes sneller helen; en tot slot: wapent de huid met antioxidanten tegen vrije radicalen.

WERKING

Hyaluronzuur is een humectant: een molecule die erg veel water bindt. Bij oplossen van hyaluronzuurpoeder in water krijgen we een mooi gelei-achtig gel. Dit is wat ook gebeurt op de huid: fijne lijntjes en rimpels worden opgevuld met deze stof waardoor deze verzachten en minder opvallen.

 

WIST JE DIT?

Van nature hebben we al een bron van Hyaluronzuur in het lichaam, namelijk opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Dit suikermolecuul is een water-liefhebber (de natuurlijke vorm is enerzijds verbonden aan collageen en bindt zich anderzijds aan water, voor stevigheid) en het zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en gewrichten soepel blijven. Hyaluronzuur is dus een natuurlijke bouwsteen om ons lichaam flexibel en vochtrijk te houden. Dit magische ingrediënt heeft zich in wetenschappelijke kring al bewezen als een stof die de huid van heel veel vocht kan voorzien: 1 gram hyaluronzuur kan namelijk maar liefst zes liter water vasthouden! 
 

Hyaluronic acid.png
bottom of page