ENFLEUR_NIACINAMIDE SERUM 30ML-03.png

Niacinamide serum, 30 ml
74 euro (aanbevolen verkoopprijs)

Niacinamide Serum biedt superieure hydratatie die elk huidtype ten goede komt. Een hoog gehalte hyaluronzuur geeft aan het serum een structuur van een vederlicht, goed indringend gel. Dit serum helpt de huidbarriëre in topconditie te houden. Niacinamide werkt kalmerend door inflammatie af te zwakken. Bevat ook extract van rode algen voor verminderen van rimpels en verbeteren van de densiteit en de elasticiteit van de huid. Met inulin voor een gezond huidmicrobioom. Bevat geen parfum.

BEAUTY VOORDELEN

Niacinamide is een echte multitasker:

Voor een vochtarme droge huid:

Niacinamide zorgt voor de aanmaak van zogenaamde ceramiden en vrije vetzuren. Deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie. Hierdoor verliest de huid minder vocht en is beter bestand tegen invloeden van buitenaf. Doordat niacinamide een licht exfoliërende werking heeft, vermindert de kans op het krijgen van schilfertjes. Bij regelmatig gebruik wordt de huid gladder en stralender en zullen fijne droogtelijntjes minder opvallen.

Bij een geïrriteerde huid:

Niacinamide heeft ook anti-inflammatoire (ontstekingsremmende) eigenschappen die het een uitermate geschikt ingrediënt maken voor mensen die last hebben van acnerosacea of rode plekken. Het ingrediënt remt de histamineproductie; dit stofje zorgt bijvoorbeeld voor de roodheid en jeuk bij muggenbeten. Ook andere stoffen die een ontstekingsreactie (roodheid, jeuk, zwelling) veroorzaken worden geremd. Er zijn meerdere goede en onafhankelijke onderzoeken uitgevoerd die hebben aangetoond dat niacinamide de huid kalmeert. Soms wordt het ingrediënt zelfs door dermatologen gebruikt om bepaalde huidaandoeningen tot rust te brengen.

Bij acne: Buiten het feit dat niacinamide ontstekingsremmend werkt, remt het ingrediënt ook de talgproductie. 

Bij pigmentatie: Twee onderzoeken hebben laten zien dat 5% niacinamide oppervlakkige pigmentvlekken kan verminderen. Dit serumbevat 10% niacinamide.

Bij zonschade: Niacinamide beschermt de huid tegen de schade van de zon. Muizen die werden behandeld met de stof hadden 70% minder kans op het krijgen van huidkanker!

GEBRUIK

Breng bij voorkeur ‘s ochtends enkele pompjes aan op gezicht en hals na gereinigd te hebben met reinigingsgel en tonic. Vermijd contact met de ogen. Laat het serum een minuutje indringen in de huid alvorens Age Defense Cream aan te brengen. Dit serum kan eventueel dienen als vervanging van dagcrème voor de vette huid. Bevat 10% niacinamide en mag slechts 1x per dag gebruikt worden. Dit serum gaat erg lang mee...

INGREDIENTEN

Aqua, niacinamide (vitamine B3), pentylene glycol (hydraterend), inulin (prebioticum), sodium hyaluronate (hydrataterend), xylitylglucoside (hydraterend), panthenol (verzachtend), anhydroxylitol (hydraterend), sodium gluconate (stabiliserend), dipotassium glycyrrhizinate (anti-inflammatie, sebum regulerend), xylitol (hydraterend), phenethyl alcohol (antimicrobieel), sodium carboxymethyl beta-glucan (verzachtend, huidverbeterend), fructose (hydraterend), polysiphonia elongata extract (anti-aging, anti rimpels), sodium benzoate (bewaarstof), citric acid (zuurteregelaar)