top of page
Yeast beta glucan.png

BETA-GLUCAAN

OORSPRONG  

Wand van Bakkergist

WAT DOET HET?

Beta-glucan is dé herstel en verdedigingsmolecule van de huid:  het verhoogt de zelf beschermende capaciteit van de huid, vermindert de gevoeligheid van de huid, verbetert de natuurlijke herstelprocessen in een beschadigde huid, beschermt tegen uitdroging na stress, beschermt tegen verlies van huidstevigheid na blootstelling aan UV, beschermt huidlipiden tegen UV schade en vermindert rimpeldiepte.

WERKING

Beta-glucan is een suikerketen uit de celwand van bakkersgist. Beta-glucan komt ook voor bij allerlei verschillende gistsoorten, maar onderzoek heeft uitgewezen dat deze van bakkersgist de meest actieve is voor cosmetische toepassingen. Een koppeling met carboxymethyl maakt het glucan water oplosbaar en hierdoor kunnen de glucaanmoleculen dieper in de huidlagen doordringen en efficiënter werken.

WIST JE DIT?

Onze huid is voorzien van een verdedigingssysteem dat beschermt tegen vrije radicalen en andere schadelijke moleculen. Langerhanscellen, macrofagen en keratinocyten maken deel uit van dit verdedigingssysteem. Langerhanscellen zijn te vergelijken met soldaatjes die continu monitoren of er geen ongewenste indringers de huid bezoeken. Deze cellen activeren dan andere cellen (macrofagen) om schadelijke vrije radicalen op te speuren en te vernietigen. UV straling kan het aantal levende gezonde Langerhanscellen drastisch naar beneden halen en het huidverdedigingssysteem onderuit halen. Op dat moment wordt de huid gevoeliger en gaat ze ook makkelijker verouderen. Beta-glucan activeert deze cellen waardoor de verdedigingsmechanismen van de huid een boost krijgen. Beta-glucaan helpt om het afsterven van de langerhanscellen te voorkomen. Beta-glucan voorkomt ook uitputting van anti-oxidant moleculen.


.

bottom of page