top of page

ARGAN

OORSPRONG  

Argania spinosa noten

WAT DOET HET?

Argan olie werkt als een zeer goede voedende, hydraterende, milde olie. Is geschikt voor verbeteren van huidproblemen zoals eczeem, psoriasis en acné. Is tevens een zeer goede verzorgende olie voor het haar.

WERKING

Enfleur arganolie is een typische anti-verouderingsolie, zuiver, biologisch en geurloos. Deze olie werkt beschermend en herstellend voor de huid, dankzij bijzondere essentiële vetzuren, carotenoïden, vitaminen en antioxidanten. Polyfenolen in arganolie werken antiallergisch en zijn een natuurlijke ontstekingsremmer. Squaleen is een natuurlijk bacteriedodend component. Verder zitten er in arganolie vitamine E en sterolen, welke verantwoordelijk zijn voor het vochtbehoud in de huid en anti-oxidant bescherming geven.

 

WIST JE DIT?

Arganolie is een schaarse olie met een unieke samen­stelling, die uit de vruchten van de Arganboom (Argania spinosa) wordt geperst. Tot 15 jaar geleden had nog bijna niemand van deze olie gehoord. De populariteit van deze olie groeit met de dag. Steeds meer mensen ontdekken de vele voor­delen van Arganolie.

Arganolie beschermt uw huid vooral goed tegen de schadelijke invloed van de zon. Warmte, droge lucht en schadelijke UV-stralen van de zon zorgen ervoor dat uw huid uitdroogt. Arganolie voorkomt dat uw huid uitdroogt. Werkt ook verzachtend bij jeuk en roodheid. Geschikt voor alle huidtypes. Mensen met notenallergie dienen echter op te letten. 

argan.png
bottom of page