top of page
Marleen bij poster.JPG

Hallo

Enfleur bestaat nu 8 jaar en we zijn klaar voor een volgende fase in dit project... Hieronder lees je over het traject dat we tot nu toe hebben afgelegd...

Het Enfleur verhaal...

Een succesvolle business gaat hand in hand met een boeiend verhaal …. Hier is mijn verhaal….

Alles is begonnen bij online informatie over DIY maken van cosmetica: Na jaren grote fan te zijn van parfum- en cosmetica shops, me afvragend hoe alles gemaakt wordt, was er bijvoorbeeld op de site van aromazone veel informatie te vinden over ingrediënten en hoe je jouw eigen verzorgingsproducten kan maken. En dan stuit je online ook op ‘Formula Botanica’ een zogezegde online school om zelf je beauty producten te ontwikkelen en op de markt te brengen. En je bent niet alleen... Wereldwijd hebben heel wat vrouwen deze school ontdekt en zijn ze enthousiast aan het formuleren gegaan en beginnen dromen van een eigen beauty business…. Jammer genoeg is er de school en de theorie en dan is er de werkelijkheid. Producten ontwikkelen voor jezelf is één ding, iets ontwikkelen voor commerciële doeleinden is heel wat anders. Je staat voor een labyrint aan hinderpalen en misleidende info die je weg naar een succesvolle zaak heel erg moeilijk maakt. Leveranciers van plantenextracten, oliën, wassen, etherische oliën… zijn er te over, allemaal fantastische grondstoffen om fantastische producten te maken. Maar dan ontdek je dat veel van die ingrediënten niet te verkrijgen zijn voor de kleine beautyontwikkelaars. Om niet al te lang uit te wijden over de talrijke hinderpalen: dit was een moeilijk leertraject waar enkele jaren over zijn gegaan. Na 8 jaar is er veel ervaring en kennis opgebouwd,  en is er nu een gamma producten van topkwaliteit.

Dus wat is er nog nodig om dit tot een commercieel succes te maken? Ondernemerschap!

Blij dat ik in 2015 geselecteerd werd door startit@kbc voor coaching bij de uitbouw van mijn zaak. Je krijgt een kaleidoscoop aan informatie om je voor te bereiden op de uitbouw van een succesvolle business. Ondernemen is een verhaal met vele facetten: Wie zijn je klanten… Is er een nood die je invult…? Hoe maak je een goed businessplan? Hoe zorg je dat je winst hebt en niet alleen omzet haalt? Hoe breng je je verhaal? Hoe slaag je erin je verhaal te pitchen…..Tot nu toe: producten zijn top, er is een markt (check), er is een businessplan (euhm), er is mooie omzet maar heel weinig winst… (ramp)  Er is een verhaal maar mijn business groeit traag.

Desondanks blijft Enfleur overeind. Dit project heeft veel potentieel. Als wetenschapper blijf ik sceptisch over heel wat uitspraken die de ronde doen over natuurlijke cosmetica. Sommige influencers doen ons geloven dat er heel wat foute producten zijn en dat gevaar overal loert. Zouden cosmetica producenten zich echt wagen aan onverantwoord toxische stoffen in onze verzorgingsproducten? Ondertussen weet ik dat er inderdaad problematische ingrediënten in onze verzorgingsproducten te vinden zijn (PFAS in lipstick? UV filters die in de huid dringen en de gezondheid schaden….?). Mensen gaan dus op zoek naar degelijke betrouwbare huidverzorging om de huid te beschermen en deze  jong en gezond helpen te houden.  Er is een reële nood aan eerlijke producten en transparantie over de samenstelling, in het bijzonder voor beauty professionals.

Op dit moment vind ik in meerdere beautysalons mijn klanten én partners. Ik ben geen geboren ondernemer (wel een geboren wetenschapper).  De zoektocht is gaat verder naar ondernemende beautyspecialisten met passie voor huidverzorging, die begrijpen dat er een basis is om samen een succesvol commercieel project verder uit te bouwen.  Dit project is uniek: het Enfleur beauty gamma is het resultaat van heel wat wetenschappelijk denk- en zoekwerk dat antwoorden biedt op de noden van vandaag en die verbeteringen beloven voor de gezondheid van mens. Enfleur producten zijn tegelijk ook lief voor het milieu.....  

Contact

Interesse om je schouders te zetten onder dit bedrijf?  

Neem gerust contact op...

+32 55428713 of +32 477 965439

bottom of page